gallery

Familien

Kærlighed til lys, håndværk og kvalitet gennem generationer

ester & erik er en familieejet virksomhed, som siden 1987 har lavet lyshåndværk i særklasse. Lige siden har logoet med hjertet i midten være ester & eriks varemærke – et ikon over ægteparrets kærlighed til hinanden, men ikke mindst til lyset, håndværket og kvaliteten bag deres vision. En vision om at skabe varme, glæde og liv med de lys, som de selv har opfundet, fremstillet og udviklet i to generationer.Ester og Erik

Drømmen om at opfinde, producere og sælge et håndlavet lys i særklasse blev født i Erik Møllers hoved, da han efter mere end 15 år som eksportsælger i bl.a. lysindustrien etablerede virksomheden ester & erik.
For at indfri ambitionen om at lave det bedste af det bedste brugte Erik al sin kreative viden om materialer, dekoration og eksport. Han udviklede bl.a. dyppemaskinen, som stadig bruges til at hånddyppe lysene i produktionen. Han opfandt rammen, som fungerer som salgsdisplay for stagelysene, der kan klippes direkte af rammen. Og han kørte selv rundt på messer i Milano, Frankfurt og Zürich for at udbrede kendskabet til lyset og visionen bag.

Hjemme på fabrikken sørgede hans hustru Ester Møller for at finslibe kvaliteten, så lysene blev, som Erik havde drømt om. Med flid og falkeblik tog hun hånd om omhyggelig farvning, fejlfri lak og nænsom pakning af lysene og var hele vejen igennem garant for, at lyset er blevet, som det er blevet: et håndlavet produkt i allerbedste kvalitet.

 Næste generation

I dag er er det stadig kærligheden til produktet, råvarerne og produktionen, der driver værket for Søren Møller, som overtog virksomheden fra sine forældre i 2001. Fascinationen af håndværket, lysets særlige kvalitet og dets evne til at skabe liv og kreere en stemning for andre mennesker har været i centrum lige siden.

Familiens erfaring og ekspertise har sammen med det unikke, elegante design og den helt særlige produktion gjort, at et ester & erik-lys ikke længere blot er et lys, men med tiden er blevet et designikon indenfor interiør produkter.

Lyset taler for sig selv.

Under Søren Møllers ledelse er fabrikken blevet udvidet med nye kræfter og ideer. Blandt andet var ester & erik den første lysfabrik i Danmark, som benyttede sig af robotteknologi, der bruges til at tråde vægen på rammen. Virksomheden har i dag mere end 2.000 forhandlere og eksporterer til mere end 55 lande.

For hele tiden at udvikle virksomheden og produktsortimentet på bedste vis bruger Søren Møller de gamle, traditionsrige rammer til at se muligheder og tage nye, moderne produkter ind som f.eks. en duftlyslinje, der er produceret på vores fabrik i Danmark.

Newsletter

Be the first to know about new designs, exclusive offers and colour inspiration.