close
gallery

Duftlyskoncept

En forbindelse mellem håndlavede lys i særklasse og nye nordiske dufte

Duftene er udviklet og produceret på vores fabrik i Silkeborg af vores duftlysdesigner Emmanuel Martini, hvis kompetencer er unikke i Danmark. Han udvikler duftene fra a til z med inspiration fra danske værdier samt naturen og dens elementer, så det pludselig er muligt at få smagen af en blød lakrids, følelsen af en gåtur i skoven eller duften af en blomstrende grøftekant hjem til sig selv – samlet i et duftlys lavet med lige så gedigent håndværk, fantasifuld kreativitet og ægte passion som de oprindelige lys.

Som en fast del af konceptet står de håndlavede duftlys i en enkelt keramikbeholder, der kan genbruges som vase, lige som det er muligt at købe en refill, så vasen kan bruges igen og igen.

Vi tester kontinuerligt kvaliteten af vores duft, voks, væge og beholder, så duftlysene altid viderebringer én samlet oplevelse af håndværk og inspiration.Emmanuel Martini

Alle vores dufte udvikles af Emmanuel Martini. Han er fransk-belgisk duftlysdesigner, der har solid international erfaring i at kreere duftlys målrettet de enkelte markeder i Europa og resten af verden.

Emmanuel henter sin inspiration i verden omkring sig. Dels hos designere og farveeksperter rundt om i verden, der arbejder inden for helt andre felter som tekstil- og møbelindustrien. Og dels ved at lade sig inspirere af hverdagslivet i Danmark.

For selv om Skandinavien umiddelbart ikke minder os om særlige, klassiske dufte, formår Emmanuel Martini ved at gå i naturen, betragte danskernes hverdag og iagttage den særlige nordiske livsstil at udvikle diskrete, delikate dufte, der leder tankerne hen på rønnebær og gin, en duftmættet efterårsskov eller daggryets kølige luft.Kreativitet, faglighed og fingerspidsfornemmelse skaber ekstraordinære duftlys

Vi tester kontinuerligt kvaliteten af vores dufte, voks, væger og beholder, så duftlysene altid viderebringer én samlet oplevelse af godt håndværk og inspirerende aromaer.

Duftlysene er lavet af 100 pct. vegetabilsk voks, der varmes op og tilsættes en specialudviklet duft af naturlige aromastoffer. Voksen påfyldes over flere omgange, så vi sikrer en ensartet overflade og et pænt slutresultat.

Når duftlyset produceres hos ester & erik i Danmark, er temperatur en afgørende detalje i skabelsen af det perfekte duftlys. Det gælder også ift. at finde den perfekte væge til lyset, idet forskellige dufte påvirker voksen på forskellig måde, som har betydning for, hvilken væge der er bedst egnet til de forskellige duftlys.

Det er en kunst at have med aromaer at gøre. Og det kræver dyb faglighed og veludviklet intuition at sammensætte den helt rette blanding af voks og duft fra lys til lys, så slutresultatet bliver et smukt og aromatisk duftlys, der brænder mere end 50 timer.

Newsletter

Be the first to know about new designs, exclusive offers and colour inspiration.