close
gallery

Håndværk & produktion

Hånddyppede elegante kvalitetslys af de reneste råvarer

Alle ester & erik- lys bliver fremstillet i Danmark på vores fabrik i Silkeborg. Her er hele produktionen og håndværket indrettet efter, at et lys i særklasse bliver skabt af to ting: Kvaliteten af råvarerne og lysets udseende.

Vores lys er et naturprodukt, som fremstilles af voks, væge og farve af højeste kvalitet – de samme råvarer som vi har brugt siden virksomhedens begyndelse i 1987. De er lavet af 100 pct. paraffin af den reneste kvalitet på markedet, som opvarmes og bruges, uden at vi tilsætter noget som helst kunstigt. Vægen er fremstillet af 100 pct. ren bomuld, og både råfarve og lak er vandbaseret og indeholder derfor hverken acetone eller anilin.Gammelt håndværk med moderne teknik

Hos ester & erik er det gamle lyshåndværk stadig i centrum i produktionen. Men i dag suppleres det af en robot, der kan montere vægen på vores rammer med en teknik, der fuldstændig modsvarer den, vi brugte, da vægerne blev spændt i hånden. Det har givet os helt nye muligheder for at følge med kundernes behov og ekspandere på eksportmarkedet.

For at få den helt rette form dyppes et råt stagelys 24-25 gange i varm paraffin afhængig af årstid og rummets temperatur, hvilket tager 4-5 timer. Efter at have kølet af i 2 timer, bliver lyset farvet og eventuelt lakeret, hvorefter det tørrer igen, inden det hærder i 24 timer for så at blive pakket og sendt ud til vores kunder. Alle lys håndpakkes nænsomt i FSC-certificeret emballage. Enten direkte på vores ikoniske lysramme eller i æsker, hvor lysene pakkes i silkepapir med ekstra skumbeskyttelse imellem de lakerede lys, så de ikke bliver ridsede.

Alle vores lys kvalitetstjekkes desuden i hver eneste produktionsfase, så vi sikrer, at både ramme, voks, farve, lak og pakning lever op til vores høje kvalitetskrav og tilsammen giver et fuldendt lys.

Kun sådan kan vi være de bedste til det, vi gør.Håndfarvede lys

For at få det flotteste resultat på farvningen af en ramme med op til 66 lys, har vi holdt ved vores traditionsrige produktion med at farve i hånden.

Når man farver i hånden, får man nemlig en helt særlig fornemmelse for produktet gennem hele processen: Når de rå rammer kommer ind i farveriet, tjekker vi, at de er fri for overskydende smuds, og at de rå lys har en helt glat overflade, inden de farves. Nogle farver binder mere end andre til voksen, hvilket betyder, at nogle lys skal trækkes hurtigere op af farvekaret end andre. Og her er det kun fornemmelsen i hænderne, der kan sikre kvaliteten gennem et unikt dypningsarbejde hver eneste gang. ester & erik har selv udviklet en overdypningsmasse, som gør, at farven kommer til sin fulde ret, fordi hele farvepaletten får en overfladekontrast, der skaber et levende udtryk, som er helt særligt for vores lys.

Læs mere om farverne her
Newsletter

Be the first to know about new designs, exclusive offers and colour inspiration.