gallery

Vokslys

Vokslys i topkvalitet

Kvaliteten af et lys afgøres af kvaliteten af råvarerne, og her er vi aldrig gået på kompromis. I mere end 35 år har vi brugt de samme gode råvarer til at skabe et naturligt lys uden kunstige tilsætningsstoffer. Alle vores lys er lavet af den paraffin på markedet, som har det højeste smeltepunkt, hvilket bl.a. betyder, at vores lys brænder langsommere ned; faktisk brænder de 30 pct. længere tid end andre lys.

Vores voks er den reneste, der findes

Vores lys er fremstillet af 100 pct. paraffin, som er et rent, mineralsk produkt udvundet af råolie. I modsætning til hvad mange tror, har råolie i sig selv intet med benzin at gøre. Råolie bliver først til benzin, når det raffineres, men inden trækkes paraffinen ud og bruges til bl.a. fremstilling af lys.
Paraffinens kvalitet afhænger af, hvor mange olierester der er tilbage, når lyset produceres. Vores lys er fremstillet af den paraffin, der er renset allermest – man får altså ikke et renere produkt fra en mere naturlig råvare end det, vores lys er lavet af.
Når det gælder bæredygtighed, er paraffin den voks, som har det laveste CO2-aftryk og belaster miljøet mindst.

Vores væge er lavet af 100 pct. bomuld

Alle vores væger er fremstillet af 100 pct. rent bomuld helt fri for bly. 

Vores lys-ramme er lavet af genbrugsplast

Alle vores stagelys kan leveres på en designpatenteret ramme, som sammen med hjertet i vores logo har været signatur for vores virksomhed siden begyndelsen. Top- og bundstykket i rammen er lavet af genbrugsplast og stængerne af jern, som er et af de mest miljøvenlige råmaterialer, der findes.

Vores farver

Vores lak, guld og sølv er vandbaseret og alle farver leveres af de førende råvareleverandører i Europa.

Råfarven er farveægte, hvilket betyder, at farverne er meget klare og holdbare, så de ikke falmer i f.eks. sollys.

 

Vores emballage er FSC-certificeret

De æsker, vi pakker vores lys i, er FSC-certificerede, så du kan købe dem med god samvittighed. Det kan du, fordi der ikke bliver fældet mere træ i en FSC-skov, end skoven kan nå at reproducere. Samtidig er du med til at sikre naturen og de sociale forhold i de skove, som træet kommer fra. Mærkningen er nemlig garant for, at planter og dyr bliver beskyttet, og at de mennesker, der arbejder i skoven, er uddannede samt får en ordentligt løn og passende sikkerhedsudstyr.

 

Vores produktion er ordrebaseret

Hos ester & erik producerer vi kun de lys, der bliver bestilt og dermed bidrager vi til at undgå spild.

 

Vores brænding og slukning har øje for indeklimaet

Danskerne er blandt de europæere, der tænder flest levende lys om året. Desværre er mange af den overbevisning, at levende lys er lige så sundhedsskadelige som dieselpartikler fra store maskiner – ikke mindst pga. massiv presseomtale af, at afbrænding af levende lys skulle være farligt for helbredet.
Levende lys afgiver ganske rigtig ultrafine partikler, men både råmaterialer og håndtering gør en stor forskel på, hvor mange partikler der frigives, når lyset brænder.
En ny undersøgelse* fra Miljø- og Fødevareministeriet viser, at lys af stearin (fremstillet af palmeolie) er en større kilde til forurening med ultrafine partikler end paraffinlys. En af årsagerne er, at stearinlysene har en tykkere væge, der gør flammen højere, hvilket medfører afbrænding af mere materiale på en time end et tilsvarende paraffinlys ville gøre.
Fælles for alle typer af lys er, at de ikke soder nær så meget, som man havde regnet med, hvis de afbrændes korrekt. Hvis lysene beskyttes mod træk, så er ”carbon-black-niveauet, som er en indikator for sod, meget lavt, og mere eller mindre alle (…) partikler fra de levende lys består af salte (som) i modsætning til partikler som fx dieselsod ikke er bestandige, men opløses nemt, når de kommer i kontakt med fugtige overflader i luftvejene hos mennesker.”
Derfor er det helt afgørende, at man ikke sætter lyset i træk, ved aircondition eller på en radiator, for så bliver flammen ustabil, og der udvikles flere partikler. Desuden er det vigtigt at bruge en lyseslukker for at undgå os og sikre, at lyset er slukket helt.
* The Danish Environmental Protection Agency / Environmentally friendly candles with reduced particle emissions (Environmental Project No. 2053, november 2018)Newsletter

Be the first to know about new designs, exclusive offers and colour inspiration.